Όροι χρήσης υπηρεσιών

Οι web υπηρεσίες μας και κυρίως η φιλοξενία/hosting (shared/vps/email), παρέχονται με κάποιους όρους/προϋποθέσεις. Στην Πρίζα δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια των συστημάτων μας, και οι όροι αυτοί ενεργοποιήθηκαν για να είναι ξεκάθαρο το τι επιτρέπεται να κάνουν οι πελάτ(ισσ)ες-φιλοξενούμενοι/ες των υπηρεσιών μας, ώστε να μην θεωρείται ότι αυτές οι υπηρεσίες δίνονται ως έχει, χωρίς περιορισμούς. Επομένως συνιστούμε ανάγνωση των όρων χρήσης, πριν την οποιαδήποτε συμφωνία για παροχή των υπηρεσιών της “Στην Πρίζα”. Τέλος, κάνοντας χρήση των υπηρεσιών της “Στην Πρίζα” σημαίνει ότι αποδέχεστε τους παρακάτω όρους.

Γενικοί όροι χρήσης, για όλες τις υπηρεσίες διαδικτύου της “Στην Πρίζα”

 • Για κάθε χρήση των υπηρεσιών της “Στην Πρίζα” υπάρχει προηγούμενη γραπτή συμφωνία με οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Η γραπτή συμφωνία περιλαμβάνει και αποδοχή της Πολιτικής Ιδιωτικότητας της “Στην Πρίζα”
 • Η χρήση των υπηρεσιών προϋποθέτει τη καταβολή αντιτίμου για το συμφωνημένο διάστημα χρήσης, με κάποιο από τους αναρτημένους Τρόπους Πληρωμής της “Στην Πρίζα”
 • Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συμφωνούν για χρήση των υπηρεσιών, αποκτούν λογαριασμό χρήστη για τις επιλεγμένες υπηρεσίες
 • Οι αρχικοί κωδικοί των λογαριασμών που παραδίδονται από την “Στην Πρίζα” στο ενδιαφερόμενο μέρος, είναι υπό την ευθύνη του προσώπου αυτού, στο οποίο συστήνεται η άμεση αλλαγή τους και όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία τους, χρησιμοποιώντας δυνατούς κωδικούς.
 • Κάθε υπηρεσία της “Στην Πρίζα” έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και όρια. Σε όλες τις υπηρεσίες δίνεται η δυνατότητα αναβάθμισης τους, με κάποια όμως μέγιστα όρια ανά υπηρεσία. Αυτά αν και μεταβλητά, δεν μπορεί να ξεπεραστούν στην όποια δεδομένη στιγμή
 • Σε περίπτωση μη πληρωμής κάποιας υπηρεσίας για τουλάχιστον 1 (ένα) μήνα μετά τη λήξη της, η “Στην Πρίζα” διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Σε όλες τις υπηρεσίες μας παρέχεται ένας τουλάχιστον μήνας χάριτος. Με προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας, μπορεί να αυξηθεί το διάστημα αυτό.
 • Μετά από συνεννόηση με τη “Στην Πρίζα”, δεχόμαστε καλοπροαίρετους ελέγχους και αξιολογήσεις για την ασφάλεια των συστημάτων και υπηρεσιών μας.
 • Η “Στην Πρίζα” διατηρεί καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας των διαδικτυακών υπηρεσιών της για 30 ημέρες. Αιτήματα για επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας, προηγούμενων από αυτό το διάστημα δεν είναι εφικτά και απορρίπτονται

Όροι χρήσης για υπηρεσίες ονομάτων χώρου (domain)

 • Για υπηρεσίες καταχώρησης ονομάτων χώρου (domain registration), η έγγραφη συμφωνία μεταξύ “Στην Πρίζα” και του ενδιαφερόμενου μέρους, σημαίνει ότι τα στοιχεία που μας δίδονται από το άλλο μέρος είναι πραγματικά. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τη δυνατότητα να επαληθεύσουμε τα στοιχεία αυτά, επομένως ζητάμε να είστε βέβαιοι/ες για τα στοιχεία και τα προσωπικά δεδομένα που απαιτούνται. Διαβάστε περισσότερα σχετικά, και στη πολιτική ιδιωτικότητας εδώ.

Όροι χρήσης για υπηρεσίες web φιλοξενίας (shared/vps hosting)

 • Η “Στην Πρίζα” δεν παρεμβαίνει για κανένα λόγο σε δημοσιευμένο περιεχόμενο σε λογαριασμούς φιλοξενούμενων χρηστών. Το περιεχόμενο που δημοσιεύει κάθε λογαριασμός είναι αποκλειστικά υπό την δική του ευθύνη.
 • Στις υπηρεσίες φιλοξενίας δεν υπάρχει περιορισμός στις συνδέσεις με τρίτους ιστότοπους. Παρολ’ αυτά είναι στην ευθύνη του κάθε λογαριασμού το τι σύνδεση υπάρχει και αναγνωρίζει τις όποιες πιθανές παρενέργειες στις υπηρεσίες και προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών.
 • Στις υπηρεσίες φιλοξενίας, δεν επιτρέπουμε τη εξωτερική απευθείας σύνδεση στις βάσεις δεδομένων (mysql). μόνο οι τοπικές σελίδες και χρήστες έχουν πρόσβαση στις βάσεις τους.
 • Οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια σε μηχανήματα μας από φιλοξενούμενο λογαριασμό, θα σημάνει αυτόματα απενεργοποίηση και πιθανότατα διαγραφή του λογαριασμού. Επιστροφή χρημάτων δεν δίδεται σε αυτή τη περίπτωση, καθώς το κόστος ελέγχων/καθαρισμού/αποκατάστασης από τέτοιες επιθέσεις, είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε ετήσιο πακέτο hosting διαθέτουμε…
 • Μολυσμένες σελίδες με malware θα απενεργοποιούνται, μέχρι να καθαριστούν και να αλλάξουν οι κωδικοί τους (παλαιότερο παράδειγμα). Αν υπάρξει ειδοποίηση από τρίτο μέρος (μέσω αναφοράς “abuse”), δίδεται περιθώριο μίας εργάσιμης ημέρας από τη κοινοποίηση της αναφοράς στο φιλοξενούμενο για τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού. ειδάλλως, απενεργοποιούμε το σχετικό λογαριασμό, μέχρι να λάβουμε διαβεβαίωση ότι καθαρίστηκε η ιστοσελίδα.
 • Λογαριασμοί που δημοσιεύουν ρατσιστικό περιεχόμενο θα τερματίζονται άμεσα, χωρίς αποζημίωση. Εν συντομία, δεν ανεχόμαστε χρήση των υπηρεσιών μας για ρατσιστικούς σκοπούς

Όροι χρήσης για υπηρεσίες email (email hosting, shared hosting)

 • Φιλοξενούμενοι λογαριασμοί email που στέλνουν ασταμάτητα ανεπιθύμητα μηνύματα (spam/malware/phish), θα μπαίνουν σε rate-limiter (περιορισμός των απεσταλμένων τους), μέχρι να αλλαχτούν οι κωδικοί και να περιοριστούν τα απεσταλμένα τους. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις ή σε περιπτώσεις που έχει υπάρξει και επίσημη καταγγελία (abuse report), μπορεί να απενεργοποιούνται οι λογαριασμοί αυτοί ή να γίνεται άμεσα reset των κωδικών τους από τους διαχειριστές συστημάτων της “Στην Πρίζα”.
 • Υπηρεσίες email της “Στην Πρίζα” δεν παρέχονται για μαζικές αποστολές (bulk email). Αν και υπάρχουν “χαλαρά” όρια στις αποστολές από τα συστήματα μας, ζητάμε να γίνεται ορθή χρήση τους. Για περιπτώσεις που χρειάζονται αυξημένες αποστολές email, θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση με τη “Στην Πρίζα”. Ορθή χρήση στις υπηρεσίες email θεωρούμε την αποστολή μέχρι 500 email την ημέρα (=24ωρες) από οποιοδήποτε φιλοξενούμενο λογαριασμό email.. Αυτό είναι το ανώτατο -θεωρητικό- όριο. Οτιδήποτε παραπάνω από αυτό και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, θα αντιμετωπίζεται σαν ανεπιθύμητη αλληλογραφία και θα επιφέρει συγκεκριμένες ενέργειες, αναλόγως τη σοβαρότητα/συχνότητα αποστολής των μηνυμάτων.

Όροι χρήσης για υπηρεσία cloud (nextcloud hosting)

 • Η υπηρεσία cloud της “Στην Πρίζα” παρέχεται με τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται εδώ.. Σε περίπτωση που δεν σας καλύπτει η υπηρεσία, μπορείτε εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη της φιλοξενίας cloud, να ζητήσετε ανάκληση της, και επιστροφή του αντιτίμου της υπηρεσίας.
 • Η υπηρεσία nextcloud της “Στην Πρίζα” παρέχει περιορισμένη επεξεργασία εγγράφων office (word, excel, powerpoint), σε συγκεκριμένα εγγεγραμμένα μέλη και ομάδες της υπηρεσίας. Δεν παρέχεται απεριόριστη χρήση της συγκεκριμένης λειτουργικότητας και δεν επιτρέπεται η συμμετοχική επεξεργασία εγγράφων office με άλλους χρήστες χωρίς τα συγκεκριμένα δικαιώματα.

 

Σημείωση, οι όροι χρήσης θα ενημερώνονται περιοδικά από τη “Στην Πρίζα” και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, οπότε παρακαλούμε να συμβουλεύεστε αυτό το σύνδεσμο όταν/εφόσον χρειαστείτε σχετικές πληροφορίες.

Τελευταία ενημέρωση : 02/06/2021