Πιστοποιητικά ασφαλείας για τα hosting της Πρίζας

ssl

Από τις 15/3/2016 όλα τα hosting websites της Πρίζας μπορούν να ενεργοποιήσουν SSL πιστοποιητικά ασφαλείας για τις ιστοσελίδες τους (https). Αυτό θα γίνει με τη χρήση του Lets Encrypt Certificate Authority. Η ενεργοποίηση είναι πανεύκολη μέσα από το Control Panel. Αν σας ενδιαφέρει και δε βγάζετε άκρη με τις τεχνικές λεπτομέρειες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μας για την εγκατάσταση τους και υποστήριξη. Τα πιστοποιητικά του Lets Encrypt, έχουν διάρκεια 3 μηνών και η ανανέωση τους γίνεται αυτόματα από το σύστημα μας, εκτός και αν δηλωθεί διαφορετικά.

Γιατί είναι απαραίτητο το SSL στις ιστοσελίδες και αλλού;

ssl

Βασικά θετικά είναι :

1) η προστασία των επισκεπτών σας από τρίτους κακόβουλους & web επιθέσεις.

2) ένα είδους “επιβεβαίωσης” της σελίδας σας, αφού γίνεται επαλήθευση ότι είναι δικό σας το domain πριν την έκδοση του πιστοποιητικού και άρα βεβαίωση των επισκεπτών ότι πρόκειται για τη σωστή σελίδα.

3) συμβάλλετε και σεις στη προστασία της ιδιωτικότητας όλων μας (βλ. Edward Snowden).

Επιπλέον, το internet έχει αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να “επιβληθεί” το HTTPS και να καταργηθεί το HTTP. Η Google και ο Chrome browser, η Mozilla και ο Firefox browser έχουν αποφασίσει ότι σε λίγο καιρό οι μη ασφαλείς ιστότοποι (http://) θα εμφανίζονται με κόκκινο σήμα και με προειδοποίηση ασφαλείας όταν ανοίγουν. Αναμένονται οι πρώτες σχετικές αλλαγές στους browsers απο το φθινόπωρο του 2016 και κυρίως μέσα στο 2017.

Γιατί Lets Encrypt; Το Lets Encrypt CA ήρθε στη ζωή μας τους τελευταίους μήνες φέρνοντας τα πάνω κάτω στην αγορά SSL.

1) δίνει δωρεάν πιστοποιητικά στις μάζες.

2) προσφέρει εύκολο περιβάλλον για εκδόσεις και ανανεώσεις SSL πιστοποιητικών.

3) έχει την εγγύηση μερικών “κολοσσών” του internet, του Internet Security Research Group (ISRG) .

Μην περιμένετε να σταματήσει να δουλέυει η σελίδα σας για να προσθέσετε ασφάλεια των δεδομένων και προστασία της ιδιωτικότητας των επισκεπτών σας στην ιστοσελίδα σας. Ενεργοποιήστε το SSL τώρα! :-)