10 χρόνια Στην Πρίζα hosting!

10 χρόνια Στην Πρίζα

Ιστορικό

Περίπου 10 χρόνια πριν (06/2012), η Στην Πρίζα ξεκινάει επίσημα τη λειτουργία της. Μια ιδέα που γεννήθηκε ένα χρόνο νωρίτερα (2011) υλοποιηθηκε με σχετικά γοργούς ρυθμούς, στα μέσα του 2012.. Αρχές Ιούνη 2012 αποκτήσαμε νομική μορφή και ταυτόχρονα γίναμε μία από τις πρώτες κοοπερατίβες στην Αττική με τεχνολογικό πρόσημο… Τα εγκαίνια του φυσικού χώρου της Πρίζας στη Νηλέως 36, έγιναν λίγο αργότερα.. Fast forward 10 χρόνια μετά (Φθινόπωρο του 2022), η κολεκτίβα Στην Πρίζα λειτουργεί χωρίς φυσικό χώρο.

Η Πρίζα από τότε μέχρι σήμερα, αποτελείται από 2 “ημιαυτόνομα” τμήματα/τομείς :

  • το “Εργαστήρι-Lab” για επισκευές hardware/software, εγκαταστάσεις λειτουργικών συστημάτων (format) σε υπολογιστές αλλά και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης γραφείων (IT Support).
  • Web υπηρεσίες. Κατασκευή ιστοσελίδων WordPress/Drupal, υπηρεσίες κατοχύρωσης και ανανέωσης domain, φιλοξενία ιστοσελίδων (shared hosting), email, VPS, cloud (nextcloud), μεταφορές ιστοσελίδων και email μεταξύ παρόχων, εργασίες απόδοσης/ταχύτητας/ασφάλειας σε ιστοσελίδες WordPress/Drupal, Web Analytics (Matomo), και πολλά ακόμα.. προσφέρει ακόμα κάποιες δημόσιες υπηρεσίες για όλ@ς. Αποκλειστικά με ελεύθερο λογισμικό (FOSS).

Παρέχονται φυσικά και ολοκληρωμένες λύσεις IT Support (web υπηρεσίες καθώς και τεχνική υποστήριξη οργανισμών/γραφείων) με συνεργασία των δύο τμημάτων της Πρίζας.

Από τότε ως τώρα αρκετά πρόσωπα έχουν αλλάξει καθώς και οι υπηρεσίες.. Ειδικά στο Web κομμάτι της Πρίζας έχει εξελιχτεί και προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες. Στα 10 χρόνια που περάσανε ήδη, έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις σε email & shared hosting, αναπροσαρμογές τιμών (προς τα κάτω…) στα shared hosting, νέες υπηρεσίες email αλλά και cloud hosting. Μετατροπές ιστοσελίδων, Analytics με έμφαση στην ιδιωτικότητα καθώς και εργασίες GDPR και Προσβασιμότητας (accessibility). Επίσης στο κομμάτι των domains, προσφέρουμε πλέον κατοχύρωση/ανανέωση ονομάτων χώρου σε κατάληξη κάθε είδους (π.χ. .coop, .law, .ch, .eu) ενώ συνεχίζουμε σαν επίσημοι registars για .gr και .ελ ονόματα χώρου. Προσπαθώντας παράλληλα να βοηθήσουμε το κόσμο να δει πέρα από τις πολυεθνικές του διαδικτύου, και με κάποιες δημόσιες υπηρεσίες.

Shared Hosting (Φιλοξενία)

stinpriza hosting

Εχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν για τις υπηρεσίες φιλοξενίας (hosting) της Πρίζας (VPS/email/cloud/shared). Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2022 προστέθηκαν 2 νέα μηχανήματα-VPS για shared hosting και διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν σε φιλοξενούμεν@ς (υπάρχοντες και μη).

  • cacofonix – Το βασικό shared hosting μας που λειτουργεί απρόσκοπτα για 10 χρόνια, με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις φυσικά. Κλασσικά πακέτα οικονομικού hosting με email. Εκεί φιλοξενείται και η (παρούσα) σελίδα της Πρίζας. Αρκετές αλλαγές/αναβαθμίσεις/προσαρμογές μέσα στα χρόνια που τρέχει, κάτι που βοήθησε σαν “οδηγός” και για τα νέα μηχανήματα shared hosting. Ιδανική φιλοξενία για σελίδες με μέτρια κίνηση, και email. Πακέτα φιλοξενίας αναλόγως χώρου (500M, 1G, 3G, 5G, 10G, αλλά και custom)
  • obelix – Το ακόμα πιο οικονομικό shared hosting, αντίστοιχο του βασικού, χωρίς όμως φιλοξενία email. Λειτουργεί εδώ και χρόνια για εσωτερικές ανάγκες της Πρίζας, από φέτος άνοιξε για όλες/ους με ακόμα πιο φτηνά πακέτα φιλοξενίας. Ιδανικό για web φιλοξενία με μικρές απαιτήσεις (μικρά σαιτ κτλ) που δεν χρειάζονται email στο domain τους, μόνο χώρο για την ιστοσελίδα τους. Πακέτα 500Μ , 1G & 3G. (αλλά και custom μετά από επικοινωνία). Στον obelix φιλοξενούνται και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες της Πρίζας. Σημείωση, οι σελίδες -ακόμα και χωρίς λογαριασμό email τοπικά- έχουν τη δυνατότητα αποστολής email με κάποιο υπάρχον email λογαριασμό και τη χρήση/ρύθμιση κάποιου SMTP πρόσθετου/κώδικα.
  • asterix – Το νέο γρήγορο shared hosting VPS με nvme-ssd δίσκους, σε νέο διακομιστή της Πρίζας και διαφορετικό data center. Προσφέρει ότι ακριβώς και ο cacofonix, αλλά με μεγαλύτερη απόκριση σε κάθε αίτημα των web εφαρμογών, λόγω των SSD δίσκων. Το κόστος για το νέο μηχάνημα και τους SSD δίσκους είναι λίγο ανεβασμένο, και γι’αυτό και τα πακέτα φιλοξενίας του asterix είναι επίσης λίγο πιο ακριβά από το βασικά μας πακέτα φιλοξενίας. Το νέο αυτό hosting έρχεται με πακέτα 5G, 10G (αλλά και custom), και συστήνετε σε μεγαλύτερες ιστοσελίδες και e-shop όπου η ταχύτητα μετράει.

και φυσικά όλα τα πακέτα αναβαθμίζονται αναλόγως και των δικών σας αναγκών οποιαδήποτε στιγμή.

Shared Hosting Προσφορές

stinpriza hosting

Για τα 10 χρόνια της Πρίζας ετοιμάσαμε και κάποιες προσφορές στα πακέτα φιλοξενίας για το τελευταίο μήνα του 2022.

  • Ετήσιο πακέτο shared hosting asterix10G – δώρο .gr domain για τα πρώτα 2 χρόνια
  • Ετήσιο πακέτο shared hosting cacofonix10G – δώρο .gr domain για τα πρώτα 2 χρόνια
  • Ετήσιο πακέτο shared hosting cacofonix5G – δώρο .eu domain για το πρώτο χρόνο
  • Ετήσιο πακέτο shared hosting obelix3G – δώρο email τύπου user@stinpriza.net με χώρο email 3G για το πρώτο χρόνο.
  • Αναβάθμιση πακέτου shared hosting  με μεταφορά από πακέτο cacofonix/obelix σε πακέτο asterix – δωρεάν η μεταφορά σελίδας/email στο νέο hosting

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με νέα πακέτα φιλοξενίας, μεταφορές/αναβαθμίσεις πακέτων καθώς και κατοχύρωση νέων domain μαζί με τη φιλοξενία.